På vej som præst og teolog

Er du teologistuderende eller går du med overvejelserne om at blive præst, menighedsplanter eller teolog, så kan SCMT hjælpe dig i gang.

Et teologisk studium kan se ud på mange måder – her kan du læse mere om forskellige muligheder for at studere teologi i Danmark og Skandinavien.

Menighedspraksis og mesterlære

Et andet vigtigt element i teologiske udvikling er at stå i “mesterlære” i en lokal menighed. Følg en præst for at blive en præst – Lad teori og praksis gå hånd i hånd igennem studietiden og få udviklet kompetencer som ‘teologiskleder’.

Regionale læringsnetværk

Hver måned samler SCMT studerende i læringsnetværk i Aalborg, Aarhus og København. Målet er at skabe kompetente reflekterende praktikere, som sammen udvikler deres færdigheder og viden. I læringsnetværket bliver teologisk viden og praktisk erfaring forenet, så den ledelses- og tjenestemæssige identitet som teolog, præst eller pioner bliver tydeligere.

Udtalelser fra studerende

SCMT har gjort mig bevidst om og fremkaldt det kald jeg bærer. SCMT har været et fællesskab hvor jeg har vandret sammen med venner i efterfølgelse af Jesus. SCMT har været et læringsnetværk hvor min teologiske uddannelse er blevet udfordret af den rige tradition jeg selv står i i frikirkerne.

Tobias Haslund Thomsen, Aalborg

Jeg har fået et netværk af andre unge, der oplever et kald til at arbejde med kirke. Det er opmuntrende at kunne spejle sig i hinandens erfaringer, tanker og oplevelser. Vi får ligeledes dybdegående undervisning, der udfordrer og udruster. Jeg bliver mere rodfæstet i mit kald og min tjeneste.

Vicotria Sisseck, Nørresundby

Go top